Tekstgrootte
Eén van de uitgangspunten van onze school is dat kinderen met plezier naar school horen te gaan en zich daarbij veilig voelen. Voor een goede sfeer zijn er schoolregels nodig en maken we afspraken met de kinderen.
WIj hechten veel waarde aan het sociaal-emotioneel leren van onze leerlingen. Wij leren onze leerlingen vaardigheden aan waardoor ze beter met hun eigen emoties en van anderen om kunnen gaan. Hoe ouder kinderen worden, hoe meer ze gaan begrijpen van de redenen van hun eigen gevoel en gedrag, en dat van een ander. We leren de kinderen vaardigheden aan op onderstaande vijf gebieden:
1. besef hebben van jezelf
2. besef hebben van de ander
3. keuzes kunnen maken
4. zelfmanagement
5. relaties kunnen hanteren
Hiervoor worden verschillende werkvormen gebruikt waaronder toneelspel, kringgesprekken, werkboek, gesprekken in kleinere groepjes.
Kinderen krijgen hierdoor meer zelfvertrouwen en dat vertaalt zich naar allerlei gebieden op school. Kinderen die leren hun gedachten, gevoelens en gedrag te sturen, zijn ook beter in staat zichzelf te motiveren en door te zetten als het tegenzit. "De growth mindset, het idee dat je kunt groeien door je best te blijven doen, is door het hele programma verweven.
Op school hebben we ook een vertrouwenspersoon. Zij heeft de taak om
1. het beleid te coördineren in het kader van het tegengaan van pesten
2. te fungeren aan aanspreekpunt in het kader van pesten.
De vertrouwenspersoon en tevens aasnspreekpunt van de school is Sita Verburg sita.verburg@fortgens.pcsv.nl
Mocht u thuis merken, dat uw kind zich niet veilig voelt, is het verstandig om meteen contact met de leerkracht of desgewenst de vertrouwenspersoon te zoeken.
Wij hebben op school ook een antipestprotocol. Dat vindt u op onze website op de pagina Protocollen.
Onze school besteedt veel aandacht aan de verkeersveiligheid rondom de school. We zijn de trotse bezitters van het verkeersveiligheidslabel "SCHOOL op SEEF". Dit label heeft de school behaald omdat wij voldoen aan de volgende voorwaarden:
1. De school heeft een planmatige aanpak en goede organisatiestructuur;
2. Er vindt op school theoretisch en praktisch verkeersonderwijs plaats in alle leerjaren;
3. Er wordt door de school met de ouders gecommuniceerd over verkeersveiligheid en verkeersopvoeding;
4. De school heeft de schoolomgeving en schoolthuisroutes goed in beeld, gebruikt dit in het onderwijs en heeft met de gemeente contact over de veilige inrichting van de schoolomgeving en schoolthuisroutes;
5. De school organiseert extra verkeersactiviteiten. De Fortgensschool oefent twee keer per jaar met alle groepen de fietsvaardigheden van de kinderen. Meer informatie over school op seef vindt u hier
We realiseren ons dat we medeverantwoordelijk zijn voor de veiligheid van alle kinderen van de Fortgensschool. Daarom maken we gebruik van het protocol: Veilig Fortgensverkeer is goed voor de sfeer; als we onze kinderen met de auto naar school halen en brengen. Dit protocol vindt u op onze website op de pagina Protocollen.